Liisa Polameri

Sano Nuppu vaan

  • Sano Nuppu vaan

Ajattelin esittäytyä, kun E on puhunu musta täällä Vapaavuorossa.

Mun oikee nimi on melkeen Nuppu, mut se on englanniks ja sen edessä on yhden kukan nimi, mut mä en sano minkä. Mut sano Nuppu vaan,  mä oon tavallinen suomalainen britti. Kumma juttu. Heti kun mä tulin uuteen himaan, niin mä söin kaikki kuivattujen ruusujen nuput. Siitä tulikin eka riita ja kamala sotku.

Mä oon sisäkissa, enkä oo koskaan käyny ulkona muuta kun häkissä. Oikeestaan ei mun tee ees mieli ulos.  Toi Emäntä - niinkun E - lähtee ulos joka päivä ja lupaa aina tulla takaisin ja niin se tuleekin. Kerran mun pallo hävis, ja E sano, että se tuo mulle tullessan uuden pallon. Se tuli taas takasin kotiin mutta palloa ei alkanu kuulua.  Mä menin sen laukkuun ja löysin pallon sen sivutaskusta.  Se on siitä erikoinen pallo, että sillä on karvapeite ja se kilisee. E kehuu, kun mä saan ilmasta kopin.

Hitsi että harmittaa, kun meitä kissoja luullaan tyhmiks. Ei me olla.  Jos mä saan kuumaa ruokaa, niin mä koetan sitä ensin tassulla, joko sitä voi syödä.  Kerran keittiössä E oli laittanu tavaroita  mun oman hyllyn alapuolelle. Mä vedin ne tassulla alas lattialle ja hyppäsin  hyllylleni. No, siinä  meni säpäleiks tehosekottimenkin lasikannu. E alko hermoilla ja ärjy.  Sano, että se oli kallis hyppy.

Yleensä  mä lojun päivät pitkät tässä omassa kipossani tai seuraan mitä E tekee tai kattelen ikkunasta ulos. Puukiipiäkin on tullu takasin ikkunan alle ja oravat juoksee taas ringissä runkojen ympäri.  Sapuska on kohtalaista, siansuikaleita, kanankoipia, salaattia ja kurkkua ynnä steriloidun kissan naksuja.

Nuppu

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Onkohan Nupun ruokavalio liian ykspuolinen? Joskus se katsoo vähän pitkään...

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa