Liisa Polameri

Karppaajan ruokapöydästä poimittua V

Luonnonmukaiseen, karppaajan ruokavalioon kuuluvat myös äyriäiset, mantelit ja pähkinät.

Siihen kuuluvat myös vähähiilihydraattiset hedelmät ja marjat. Esimerkkeinä cantaloupe - , hunaja – ja vesimelonit ja greippi. Marjoista vastaavasti herukka, karpalo, lakka, mustikka, puolukka, tyrni, vadelma ja aronia.

Marjoista saa herkullisia välipaloja ja jälkiruokia joko sellaisenaan ja 10% turkkilaisen tai kreikkalaisen yogurtin kanssa. Marjoista voi myös valmistaa tehosekoittimessa omia sekoituksiaan ja kaataa sitä jälkiruoka - astiaan sellaisenaan tai yogurtin päälle. Reilu loraus kermaa tehosekoittimeen valmistusvaiheessa marjojen joukkoon, antaa hyvän, täyteläisen maun.

Tämän lohikeiton resepti noudattelee suurelta osin perinteistä kermaisen lohikeiton reseptiä. Se eroaa pääosin siinä, että perunan asemasta käytetään kyssä- tai parsakaalia.

 

* * *

 

Kermainen lohikeitto

 

Vettä 5 - 8 dl

Lohta n. 500 g

Punakuorista (tai tavall.) kyssäkaalia n. 600 g (tai/ja lisänä parsakaalia)

1 - 2 sipulia

Voita 2 rkl

2 – 3 dl kuohukermaa

Noin kymmenen maustepippuria

Pari laakerinlehteä

Mineraalisuolaa maun mukaan

Tilliä

 

1. Veteen lisätään mausteet ja pilkottu sipuli. Annettaan kiehua sen aikaa kun kyssäkaali kuoritaan ja paloitellaan lohkoiksi (käytetään perunan tapaan) ja lohi paloitellaan parin sentin kuutioiksi.

2. Kyssäkaalin lohkot lisätään pataan ja annetaan kiehua n. 10 min.

3. Lisätään lohipalat, voi ja kerma ja annetaan kiehahtaa. Keitto saa hautua kypsäksi keiton jälkilämmössä.

4. Lopuksi tilli ripotellaan valmiin keiton päälle.

 

* * *

 

Jälkiruuaksi cantaloupe – melonin viipaleita

 

* * *

 

Herkullista

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.