Liisa Polameri

Karppaajan ruokapöydästä poimittua IV

Luonnonmukainen karppaajan ruokavalio ei sisällä kevyt tuotteita ja maitotuotteissa pyritäänkin pastoroitujen ja iskukuumennettujen tuotteiden välttämiseen. Luonnonmukainen ravinto on ravitsevaa ja pitää näläntunteen pidempään poissa. Tämä on yksi tekijä, jonka vuoksi normaalipaino seuraa ikäänkuin sivutuotteena, ilman ylimääräisiä ponnisteluja.

 

Luomuliha (myös punainen liha) kuuluu myös ruokavalioon. (Omaan ruokavaliooni punainen liha ei kuulu.)

 

Ohessa maukas juurespaistos joko sellaisenaan nautittavaksi tai liharuuan kera.

 

* * *

Reseptin annos on kahdelle hengelle

 

Punajuuri/sinihomejuusto laatikko

 

½ kg punajuuria

½ pakettia Valion Aura sinihomejuustosta

1 sipuli

2 dl kuohukermaa

½ tl rouhittua mustapippuria

 

Kuori ja lohko punajuuret, lohko sinihomejuusto, silppua sipuli. Laita ainekset ja mustapippuri kannelliseen uunivuokaan ja kaada lopuksi kerma päälle. Hauduta ruokaa kannen alla 200° yksi tunti.

Sinihomejuusto on suolaista, joten suolaa välttämättä ei tarvitse lisätä lainkaan.

 

Herkullista.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija